Så här burkar det gå till när vi spelar!!


Uttagning till matcher

Snart drar serien igång och den här gången har vi ett grymt lag på gång. Men på dessa matcher kommer en vinst att eftersträvas mer än att alla skall få spela. Därför kommer en hårt uttagning att ske för varje match för att plocka ut det bästa laget inför vaje matchtillfälle. Fast det kommer mer information om dessa matcher senare!

Men du som vill vare med på dem bör sätta lite extra fart under skridskorna och visa upp det där lilla extra nästa gång med tanka på att det kanske inte är s många träningar kvar om du skall få chansen att få spela.

Ny rutin: Anmäla till varje träning erfodras!

Från och med nu måste man alltid gå in och anmäla intresse på bloggen om man vill vara med och spela. Detta gör man enkelt bara genom att skriva en kommentar under respektive träning med sitt namn och mobil nummer. Dett för att alla skall få bätrre koll på vilka som spelar och vilka man ska samåka med. Då får man dessutom infomation om respetive aktivitet och på så vis också veta om det skulle vara något speliellt på passet.

Bra fart på träningen idag

Dagens träning var det fullt ös hela tide. Tror till och med det var första gången i år som vi inte behöve byta lag under spelets gång. Den här gången var det 13 stycken supgra spelare som vill komma och lyssna in sig på DJ Gurrha rinkbandy mix...och kanske även lira lite uner tiden förståss. Tyvärr glömde jag så klart kameran även idag...och dom gånger jag har haft med den har jag inte hunnit med och knäppa... hehe! =) Men det kommer ett litet finare repotage så småningom...

Träning 29:e oktober

Klockan 06:00 som vangt onsdagen den 29:e oktober är nästa rinkbandy träning. Matchstart är kl 06:30 och slutar 07:30 för att göra det möjligt att hinna till andra aktiviteter redan kl 8. Denna gång ansvarar man sjäv för skjuts och samåkning men klubbor finns självklart fortfarande att låna!
Om du vill vara med måste man från och med nu anmäla sig via att skriva en kommentar under den träning man vill vara med på! Då kan man också enkelt gå in och titta hur mång skall vara med och vilka man kan samåka med...

Anmälan till täningen sker genom en kommentar till inlägget helst med då helst namn och telefon nummer.
Ex. Gustav Hall, 070-658 7314

Karta

Här spelar vi:


Visa större karta

Bilder



Spelare

Här följer en lista på personer som brukar kunna vara med och lira:

Argårds, Andreas
Bergstrand, Joakim
Björk, André
Brindbergs, Emil
Edin, Johan
Engström, Joakim
Engström, Juicephine
Eriksson, Ricko
Hage, Björn
Hall, Gustav
Jackobsson, Robert
Johansson, Andreas 
Johansson, Martin
Mattsson, Amanda
Olsson, Erik 
Sundberg, Jesper
Tynell, Daniel
m.fl.

Är du inte med? Skriv ditt namn som kommentar här under.

Varje onsdag

Vill du vara med och spela? Kom då till Borlänge ishall på onsdagar mellan kl. 06:00-07:30. Uppvärning första 30 minuterna innan vi delar upp lag och kör igång matchen kl. 06:30. Hockeybockeyklubba finns även att låna om du behöver.

Buss går från rymdgatan kl 06.00 för den som vill. Kontakta bara mig för så jag vet att du vill med. Kom i tid!

Fakta om rinkbandy

Rinkbandy är ett bollspel som i Sverige tidigare benämndes hockey-bockey, innan benämningen ändrades 1971. Det spelas framför allt mellan korplag och kallas även korphockey även om detta begrepp även kan syfta på korplag som spelar landhockey eller ishockey. Spelet hade sin storhetstid under 1980-talet och 1990-talet, och sågs då som ett komplement till bandy och en viktig del inom introduceringen av bandy på många håll i världen, och många bandylag påbörjade sin isträning på rink i ishall innan landisbanan stod färdigspolad för säsongen. Numera brukar dock bandylagen gå direkt in i bandyhallen då isträningen börjar.

Då ishockeyns popularitet i Sverige ökade under 1950-talet och 1960-talet byggdes många utomhusrinkar. Den tidigare dominerande bandysporten hade den stora nackdelen, att den krävde så stora isytor. Då kom idén att spela bandy på ishockeyrink. Rinkbandy spelas således med ishockeyuppställning (6 spelare) men med bandyutrustning. Tacklingar och höga klubbor är inte tillåtna.

Rinkbandy förekommer oftast inom korpidrotten i stora seriesystem. Från slutet av 1980-talet och fram till början av 2000-talet spelades världsmästerskap och Europamästerskap. De mildare vintrarna i flera delar av världen från slutet av 1990-talet har dock försvårat spelmöjligheterna och fått minskat intresse som följd.

Damerna spelade Europamästerskap 1987 i Lørenhallen i Oslo, 1989 i Örebro och 1991 i Tomsk. Från 1994 spelades världsmästerskap, det året i Nijmegen. 1996 spelades världsmästerskap i Östersund och 1998 i Nijmegen.Försök gjordes att spela världsmästerskap 2002 och 2003, men försöken misslyckades. Tänkta spelorter var Murmansk, Irkutsk och Uralsk.1984 startades Hofors World Cup i rinkbandy, spelad i september.

Den här artikeln är hämtad från http://sv.wikipedia.org/wiki/Rinkbandy


RSS 2.0